Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

комуністична символіка

lv.npu.gov.ua

Вівторок, 29 грудня 2020, 13:09

У Львові киянина судитимуть за шапку з комуністичною символікою

комуністична символіка

Львівська поліція затримала 19-річного киянина у шапці-вушанці з червоною зіркою.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Вчора, 28 грудня, близько 16.30 год в одному з кафе на вулиці Валовій у Львові правоохоронці затримали 19-річного киянина, на шапці якого була комуністична символіка.

"На місці працювала слідчо-оперативна група Галицького відділу поліції. У нього вилучено шапку з кокардою, на якій зображено серп і молот у червоній зірці" – йдеться у повідомленні.

За цим фактом слідчі Галицького відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.436-1 (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкцію статті, – позбавлення волі на строк до п’яти років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 9 квітня 2016 року Верховна рада заборонила використання комуністичної символіки. Депутати підтримали закон "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.