Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пункт пропуску

Вівторок, 5 січня 2021, 15:10

Весною у Польщі стартує будівництво нового пункту пропуску з Україною

пункт пропуску

З березня цього року в Польщі стартує будівництво пункту пропуску "Мальховіце-Нижановичі".

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявила вчора, 4 січня, під час онлайн-зустрічі з головою Львівської ОДА Максимом Козицьким очільниця Підкарпатського воєводства Ева Леніарт, будівництво міжнародного автомобільного пункту пропуску "Мальховіце-Нижановичі" розпочнеться весною цього року.

Вартість будівництва пункту пропуску становить 109 мільйонів злотих. Запланований термін – 4 роки. Наразі польська сторона очікує завершення тендерних процедур на будівельні роботи. 

Зазначимо, відповідно до договору між урядом України та Польщі, українській стороні виділили кредит у 19, 5 мільйонів євро для будівництва під’їзної дороги Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року в Польщі для будівництва пункту пропуску з"Мальховіце-Нижановичі" обрали компанію Prokom Construction Sp. z o.o., яка відповідатиме за організацію та координацію діяльності всіх учасників цього процесу. 

Додамо, про будівництво пункту пропуску "Нижанковичі-Мальховіце" говорили ще у 2017 році, тоді передбачалося, що його відкриють у 2020 році. Тоді ж, як й тепер, зобов’язання збудувати новий пункт пропуску взяла на себе польська сторона. Вартість будівництва у 2017 році складала 100 млн злотих.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.