Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Apple планшет

Вівторок, 12 січня 2021, 10:29

Як вибрати планшет для шкільного навчання

Apple планшет

Якщо ви ще не придбали школяреві девайс для навчання, то саме час це зробити.

Адже, як показує практика, діти не застраховані від дистанційного навчання. Багато хто відвідував онлайн-уроки з батьківських смартфонів та ноутбуків, але тепер стало очевидним, що власний пристрій – це не примха, а необхідність. Який саме планшет вибрати та на які критерії варто звернути увагу, ми запитали в експертів магазину техніки Eldorado.

Читання книг

Чимало шкільної літератури є в мережі, деякі книги в електронній версії можна придбати у книжковій онлайн-крамниці. Отже, книжка у планшеті завжди буде під рукою.

Реферати та твори у підлітків

Для дітей старшого шкільного віку обов'язкового потрібні програми для роботи з текстом. Microsoft Office є як для ОС Android, так і для iOS на Apple планшет. Та майте на увазі, що це платна програма. Як альтернативу для роботи з текстом використовують безкоштовний онлайн-сервіс Google Docs, який працює лише за наявності доступу до інтернету. Коли потрібно постійно друкувати та багато писати багато, то дитині буде важко без функціональної клавіатури, і тому для полегшення набору тексту її потрібно придбати додатково. Та оскільки такий "боєкомплект" значно портативніший та легший за ноутбук, то ваш учень може працювати над текстом, творами, контрольними та рефератами у будь-якому місці. Хоча для дитячої постави є бажаним зручний навчальний куточок та стіл.

Скільки потрібно внутрішньої пам'яті

Багато шкільних робіт виконують онлайн, тому на пристрої необхідно достатньо пам'яті, оскільки дитина щодня генеруватиме нові файли. Важко розрахувати, який обсяг потрібний на один навчальний рік. Та сподіваємося, що наші підказки допоможуть зрозуміти. Отже, на 1 Гб місця можна покласти тисячі текстових файлів. А якщо мова йде про документи у Google Docs, то вони взагалі зберігаються поза межами девайсу – на хмарному сервісі. Відео чи фільм тривалістю 2 години у гарній якості займе близько 3 Гб місця. Потрібно враховувати й те, що для старшої школи знадобиться більше внутрішньої пам'яті, ніж першачкам.

"Планшети Apple не підтримують карти пам'яті, тому відразу визначтеся, який обсяг інформації зберігатиметься на пристрої – 64 або 128 Гб", – додали фахівці Eldorado.

Чому планшет?

Ці пристрої значно легші та компактніші за ноутбуки. Дитина може займатися з планшетом вдома, а також взяти його на урок до школи. У планшетах кращі динаміки, а тому перегляд відео буде набагато приємнішим. І вчительку буде краще чути, коли вона розповідає нову тему у Zoom. Як і на смартфон, на планшет можна встановити корисні додатки для спілкування та розмов, месенджери. І дитина буде завжди на зв'язку з рідними чи однокласниками. А якщо ваш школяр має хист до малювання, то Apple iPad останніх поколінь з функцією Apple Pencil допоможе розвинути його талант, оскільки це ідеальний віртуальний альбом!

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.