Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

авіація

Середа, 13 січня 2021, 14:16

У Львові залучать авіацію для перевезення хворих до лікарень

авіація

З лютого у Львові та Києві запровадять проект єдиного аеромедичного простору України.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив сьогодні, 13 січня, під час брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов, міністерство запускає проект єдиного аеромедичного простору України, який у тестовому режимі запрацює вже з лютого цього року у Львові та Києві й орієнтуватиметься на певні категорії населення.

"Ми запускаємо такий проект як створення єдиного аеромедичного простору України. Це дуже важливий елемент, зокрема, з точки зору розвитку системи трансплантації", – наголосив Максим Степанов.

За його словами, проект передбачає залучення літаків та гелікоптерів ДСНС України та Національної поліції, авіації МВС, які цілодобово чергуватимуть разом з бригадами служби екстреної медичної допомоги та мають оперативно транспортувати пацієнтів, що перебувають в ургентних чи надзвичайних ситуаціях, до відповідних закладів охорони здоров’я, коли неможливо скористатися автомобільним транспортом.

Степанов додав, що цивільну аеромедичну евакуацію запустять після ухвалення відповідної постанови урядом.

Нагадаємо, минулоріч виконком Львівської міськради затвердив містобудівну документацію для будівництва вертолітного майданчику на території лікарні швидкої допомоги Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.