Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Водохреща у Львові

Четвер, 14 січня 2021, 11:03

У Львові скасували загальноміське освячення води на Водохреща

Водохреща у Львові

Цього року через карантинні заходи не відбудеться загальноміського освячення води на Площі Ринок у Львові.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Цього року у Львові не буде традиційного загальноміського освячення води на свято Богоявлення, яке відзначають 19 січня, зважаючи на карантинні обмеження через пандемію коронавірусу.

Натомість у міськраді наголосили, що мешканці зможуть впродовж дня прийти на Площу Ринок і набрати свяченої води з резервуару, яку освятить капелан міської ради отець Павло Дроздяк.

"Цього року, зважаючи на те, що ми живемо в час локдауну, загальноміського освячення води в масштабному урочистому форматі, як було кожного року, не буде. Зараз маємо період хвороби, і ми не можемо спонукати людей збиратися у великій кількості. Але свячена вода біля Ратуші традиційно буде. Наш капелан освятить воду перед Ратушею, і мешканці нашого міста протягом дня зможуть цю воду отримати", – зазначив директор департаменту "Адміністрація міського голови" Львівської міської ради Євген Бойко.

Нагадаємо, в Україні з 8 до 24 січня діє жорсткий карантин. На цей період на діяльність ряду сфер введені певні обмеження. Загалом карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 28 лютого 2021 року.

Додамо, у 2018 році Варіанти зробили фоторепортаж загальноміського освячення води на Площі Ринок у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.