Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

П'ятниця, 15 січня 2021, 13:34

МОЗ планує у лютому розпочати масову вакцинацію від Covid-19

медичний заклад у Львові

Українці отримуватимуть паспорти вакцинації, як й громадяни Євросоюзу.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив заявив в ефірі телеканалу "Україна 24" міністр охорони здоров'я Максим Степанов, масова вакцинація від коронавірусу в Україні почнеться у лютому.

Він зазначив, що українці отримуватимуть паспорти вакцинації проти коронавірусу, як й громадяни Європейського союзу. Їх видаватиме сімейний лікар.

"Ми зробили серйозні кроки з країнами, які є виробниками цих вакцин. Я думаю, що в лютому, який наступить вже за два тижні, ми дійсно почнемо масову вакцинацію в нашій країні. І все, що ви говорите про паспорти, про всю решту документів, які будуть отримувати громадяни Європейського союзу, будуть отримувати так само і громадяни України", – наголосив Максим Степанов.

Нагадаємо, у грудні минулого року Міністерство охорони здоров'я представило план вакцинації населення від коронавірусу. Він включає в себе п'ять етапів, а вакцинацію планують провести для не менш ніж 50% населення країни.

Також з лютого у Львові та Києві запровадять проект єдиного аеромедичного простору України.

Додамо, в Україні з 8 до 24 січня діє жорсткий карантин. На цей період на діяльність ряду сфер введені певні обмеження.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.