Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівські маршрутки

П'ятниця, 15 січня 2021, 14:55

Піпа хоче засунути у навушники акустичний ґвалт у маршрутках

львівські маршрутки

На опрацюванні Верховної Ради перебуває законопроєкт про заборону відкритої трансляції в автобусах музики і фільмів.

На опрацюванні Верховної Ради України перебуває проєкт закону "Про внесення змін до статті 40 Закону України "Про автомобільний транспорт" (щодо заборони акустичного насильства)" №3006.

Законопроєкт пропонує захистити пасажирів маршруток від акустичного насильства. Зокрема, встановлюється заборона водіям на трансляцію в салонах автобусів музики, звуків фільмів чи інших сигналів, крім інформації про поїздку. Натомість пасажири можуть слухати музику чи дивитися фільми через індивідуальні навушники.

Натомість у таксі або під час нерегулярних автобусних перевезень таку трансляцію дозволяють лише за згоди всіх пасажирів. 

Як вказано у пояснювальній записці до законопроєкту, його прийняття викликане необхідністю захистити пасажирів громадського транспорту від акустичного насильства – трансляції нав'язливих звуків проти волі слухача.

"Практика трансляції в салонах громадського транспорту голосних звуків – музики, фільмів, радіопрограм тощо – набула масового поширення і створює дискомфорт для багатьох пасажирів. Особливо гострою є ця проблема на автомобільному пасажирському транспорті всіх видів. Пасажири змушені упродовж поїздки, іноді багатогодинної, слухати нав'язливі звуки, яких вони не замовляли. Така ситуація є неприпустимою і порушує природне право людей на власний приватний простір і тишу" – йдеться у законопроєкті.

Співавторами законопроєкту є 16 депутатів, серед них четверо нардепів з Львівщини: Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Тарас Батенко (За майбутнє) та Наталія Піпа (Голос).

Нагадаємо, цей законопроект депутати зареєстрували у Верховній Раді ще у лютому 2020 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.