Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

газопостачання

Понеділок, 18 січня 2021, 11:48

Кабмін зменшив ціну на газ до кінця карантину або до завершення опалювального сезону

газопостачання

Уряд знизив ціну на газ для населення до 6,99 грн за кубометр.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Сьогодні, 18 січня, Кабінет міністрів на позачерговому засіданні встановив граничну ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубометр.

Як заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, постачальники газу не зможуть піднімати ціну вище, ніж 6,99 грн за куб, а загалом ціну на газ для українців знизили в середньому на 30%. Вона діятиме до завершення опалювального сезону або до завершення карантину.

"У зимові місяці тих років платіжки в середньому становили 2,5-3 тисячі гривень. Або 75% від тодішньої мінімальної зарплати. Встановлена нами ціна буде на рівні 6,99 грн/куб. Це означає, що за споживання середня платіжка буде десь на 500 грн меншою і становитиме приблизно 40% від сьогоднішньої мінімальної зарплати", – зазначив Денис Шмигаль.

Він пояснив, що рішення про нижчу ціну на газ не означає, що уряд відмовляється від розвитку ринку газу в Україні, і якби влада не втрутилася, то вже в у лютому кубометр газу міг подорожчати до 12 грн.

Він додав, надалі всі газопостачальні компанії змусять представити свої річні продукти для українців. Тоді люди зможуть підписати річний контракт і заздалегідь розуміти, скільки вони платитимуть узимку або влітку.

Нагадаємо, раніше уряд пропонував з лютого ввести держрегулювання цін на газ для населення під час дії карантину. За даними Міненерго, середньозважена ціна газу для населення у січні 2021 року склала 9,618 грн за тисячу кубометрів, а деякі облгази продавали газ побутових споживачів по 10 грн і більше.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.