Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Лікарня швидкої допомоги

lvivrada.gov.ua

Четвер, 21 січня 2021, 10:38

У Львівській лікарні швидкої медичної допомоги не вистачає операційних

Лікарня швидкої допомоги

Депутати обстежили стан лікарні швидкої медичної допомоги Львова.

Про це повідомила прес-служба Інформаційного порталу депутатів Львівської міської ради.

У вівторок, 19 січня, депутати провели виїздне засідання комісії охорони здоров'я та соціального захисту Львівської міської ради у КНП "Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова" та проінспектували стан лікарні.

Зокрема, у патологоанатомічному відділенні лікарні не вистачає камер для зберігання тіл померлих, воно знаходиться у незадовільному стані, як і витяжна система у ньому.

Крім цього, у операційні у лікарні є невідремонтованими, підвальні приміщення перебувають у жахливому стані: водопровідні труби забиті кілками та протікають, однак ними подається вода до відділень, розташованих на 9-ти поверхах лікарні.

"Під час виїзного засідання йшлося про недостатню кількість операційних у лікарні. Зараз ремонт операційних триває, і скоро лікарня буде мати 34 операційні. Турбує низька вартість фінансування харчування для пацієнтів – сьогодні триразове харчування на особу вартує 24 грн. Зрозуміло, що цього недостатньо. Тому лікарня планує збільшити до 50 грн /особу", – наголосив депутат Львівської міської ради Євген Кузик.

Натомість, як заявив депутат Львівської міської ради Валерій Веремчук на сайті політичної партії "Варта", у лікарні є понад 1 300 ліжок і щоб повністю привести її приміщення до сучасного стану, необхідно близько 1,5 млрд грн.

"Цього ж року "швидка" просить із бюджету майже 83 млн гривень тільки на капітальні ремонти різних відділень закладу, операційних палат на трьох поверхах, погашення лізингу за обладнання", – пояснив Валерій Веремчук.

За його словами, вертолітний майданчик, який планують облаштувати у лікарні, що дозволить "повітрям" швидко доставляти у лікарню важкохворих  і травмованих зі всієї області, вартує близько 20 млн грн.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року виконком міськради затвердив містобудівну документацію для будівництва вертолітного майданчику на території лікарні швидкої допомоги Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.