Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лісовий розсадник

П'ятниця, 22 січня 2021, 14:05

Облрада Львівщини планує виділити кошти на створення лісового розсадника

лісовий розсадник

Комісія екології Львівської облради підтримала фінансування проекту створення лісового розсадника.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Вчора, 21 січня, комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради підтримала пропозицію профінансувати завершення робіт із створення лісового розсадника на базі Львівського лісового селекційно-насіннєвого центру.

Загалом для завершення проекту необхідно 28 млн грн. Кошти виділять з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, а також розраховують на субвенцію від держави.

Зазначимо, у 2017-2020 років з обласного бюджету на створення лісового розсадника скерували 40 млн грн, а у 2020 році – 8,7 млн грн. Вартість всього проекту становить86,2 млн грн.

Як йдеться у повідомленні, проект сучасного розсадницького комплексу із залученням обладнання та технологій шведської компанії передбачає реконструкцію приміщення для цеху посіву сіянців; установку лінії для висіву насіння; влаштування теплиць загальною площею 1920 кв.м для вирощування сіянців із закритою кореневою системою; оснащення кожної теплиці автоматичною підвісною зрошувальною установкою.

У розсаднику вирощуватимуть модрину європейську, сосну, дуб, а також ялицю білу та бук лісовий для відновлення лісів на території Карпат.

Наразі базі ДП "Львівський лісовий селекційно насіннєвий центр" за один цикл вирощується 3,5 млн штук сіянців із закритою кореневою системою. У перспективі планують розширити лісовий розсадник та доведсти його потужності до 15 млн штук сіянців із закритою кореневою системою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.