Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська облрада

Понеділок, 25 січня 2021, 15:09

Суд скасував рішення щодо розподілу коштів на комісіях Львівської облради

Львівська облрада

Верховний Суд визнав незаконним рішення Львівської облради щодо розподілу коштів обласного бюджету на фінансування програм під час засідань постійних комісій.

Про це повідомив депутат Львівської облради від "Самопомочі" Роман Кізима на своїй сторінці у Фейсбуці.

У грудні 2020 року Верховний Суд задовільнив касаційну скаргу Романа Кізими та скасував постанову Львівського окружного адміністративного суду від 13 березня 2017 року та ухвалу Львівського апеляційного адміністративного суду від 11 травня 2017 року в справі за позовом Кізими до Львівської обласної ради щодо порушення Конституції при розподілі бюджетних коштів.

Зокрема, суд визнав незаконним рішення Львівської облради про надання постійній комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку облради, як і головам обласної ради та обласної державної адміністрації, повноважень щодо затвердження напрямків використання коштів на фінансування відповідних програм, що прийняті обласною радою.

Як йдеться у документі, це рішення облради суперечить Конституції України та закону "Про місцеве самоврядування".

"Визнати протиправним та скасувати пункт 15 Порядку обговорення і винесення на розгляд обласної ради обласних (бюджетних) цільових програм, моніторингу та звітності щодо їх виконання, затвердженого рішенням Львівської обласної ради № 272 від 25 жовтня 2016 року. Стягнути з Львівської обласної ради на користь Кізими Романа Михайловича судовий збір у розмірі 2113,20 грн" – йдеться у рішенні суду. 

Постанова набирає законної сили з дати її прийняття та оскарженню не підлягає.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.