Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вітроелектростанція на Львівщині

Середа, 27 січня 2021, 14:13

Турецькі інвестори отримали землю для будівництва нової вітроелектростанції на Львівщині

вітроелектростанція на Львівщині

Турецька компанія до 2022 року збудує у Сколівському районі вітроелектростанцію у складі 16 турбін.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА. 

Турецька компанія "Атлас Глобал Енерджі" збудує у Сколівському районі нову вітрову електростанцію загальною потужністю 60МВт. Завершити усі роботи із будівництва цієї електростанції планують до серпня 2022 року, вона розміщуватиметься на 22 земельних ділянках.

Як заявив представник ТОВ "Атлас Глобал Енерджи" в Україні Святослав Жмуцький, проект передбачає будівництво самої електростанції у складі 16 вітрових турбін, приєднання її до мереж (35 та 110 кВ), а також реконструкцію під’їзної дороги від села Тухолька.

"Ми отримали дозвіл на будівництво 16 вітрових турбін. Компанією відведено в установленому законодавством порядку 22 земельні ділянки для будівництва ВЕС. На цей рік ми плануємо провести реконструкцію під’їзної дороги, її протяжність, орієнтовно, 6 кілометрів, прокласти траншеї та кабелі від нашої підстанції до підстанції "Лавочне-Т", фундаменти для турбін, почати тендерні процедури по реконструкції підстанції. На наступний рік плануємо установку вітрових турбін, завершення реконструкції підстанції та отримання дозвільної документації щодо пуско-налагоджувальних робіт" – наголосив Святослав Жмуцький.

Зазначимо, у 2016 році турецька компанія "Атлас Глобал Енерджи" вперше заявила про плани на будівництво вітрової електростанції на Сколівщині. Тоді початковий бюджет складав 20 млн євро, а потужність станції мала бути 20 МВт.

Натомість у 2019 році вартість проекту зросла до 72 млн євро, а потужність – до 60 МВт.

Нагадаємо, в області працює 2 вітрові еклектростанції потужністю 33, 9 МВт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.