Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Четвер, 28 січня 2021, 15:37

15 нардепів з Львівщини не підтримали створення Бюро економічної безпеки

нардепи з Львівщини

Верховна Рада прийняла закон про створення Бюро економічної безпеки.

Сьогодні, 28 січня, Верховна Рада прийняла законопроект №3087-д про створення Бюро економічної безпеки, яке замінить податкову міліцію. "За" проголосували 242 народні депутати.

Згідно із законопроектом, Бюро економічної безпеки займатиметься кримінальними порушенням у сфері економіки і буде єдиним правоохоронним органом, що розслідуватиме ці злочини. Саме тому зі створенням бюро зникне не лише податкова міліція, але й економічні підрозділи в Національній поліції та Службі безпеки України.

Загалом на Бюро економічної безпеки планують покласти повноваження розслідувати ухилення від сплати податків, а також ще низку злочинів, пов’язаних з економікою та фінансами.

Директора бюро призначатиме Кабінет міністрів за поданням прем’єр-міністра за пропозицією комісії з проведення конкурсу. Загалом у новій установі працюватимуть чотири тисячі працівників. Детективи бюро матимуть повноваження для оперативно-розшукової діяльності, а також досудового розслідування злочинів. 

З львівських нардепів законопроект підтримали: Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу),  Ростислав Тістик (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Павло Бакунець (Довіра), Андрій Кіт (Довіра), Ярослав Юрчишин (Голос), Галина Васильченко (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Роман Лозинський (Голос).

Відсутні на пленарному засіданні: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Тарас Батенко (За майбутнє).

Були присутні у залі, але не голосували: Ярослав Дубневич (За майбутнє).

Проголосували проти: Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність).

Утрималися: Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Олена Кондратюк (позафракційна).

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла цей законопроект у першому читанні на початку вересня 2020 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.