Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівелектротранс

Львівелектротранс

П'ятниця, 29 січня 2021, 10:50

Минулоріч Львівелектротранс ввів в експлуатацію нові тролейбуси та створив нові маршрути

Львівелектротранс

ЛКП "Львівелектротранс" прозвітувало про діяльність у 2020 році.

Про це повідомила прес-служба ЛКП "Львівелектротранс".

Вчора, 28 січня, під час публічного звіту ЛКП "Львівелектротранс" за 2020 рік в.о. директора Володимир Ковалів ознайомив зі структурою підприємства, розповів про операційну діяльність, основні фінансові показники, транспортну роботу, щоденний випуск електротранспорту, дотримання графічності та електронний моніторинг виконання рейсів, створення нових маршрутів, оновлення рухомого складу та проведені капітальні роботи щодо заміни й будівництва трамвайної колії, контактної мережі.

"Для покращення комфортного доїзду пасажирів було створено нові тролейбусні маршрути. Зокрема, № 23, який курсує  від вулиці Ряшівської до Хуторівки, відновлено тролейбусний маршрут 23-А до Центрального автовокзалу, що на вулиці Стрийській. Також відновлено 30 – й маршрут (Університет – Ряшівська) та 27-й (Університет – Авіаційна), нові розворотні кільця на площі Петрушевича, вулиці Симоненка, Луганській. Виготовлено ПКД на тролейбусний маршрут – Хуторівка – Вернадського", – зазначив Володимир Ковалів.

Окрім цього, у 2020 році було введено в експлуатацію 50 нових тролейбусів "Електрон" Т19102, які закуплені за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (10 закуплені у 2019 та 40 у 2020 році). Це нові низькопідлогові тролейбуси, адаптовані для маломобільних груп населення, обладнані сучасними системами керування, кондиціювання, підрахунку пасажиропотоку, GPS-трекінгу тощо.

"Також ЛКП "Львівелектротранс" відремонтувало капітальним та середнім ремонтом 9 тролейбусів та 20 трамваїв, відремонтовано 12 одиниць спеціального автотранспорту, замінено 400,7 м аварійних ділянок трамвайної колії, 4 аварійних стрілочних переводів, 2 пересічення та встановлено 2 температурних компенсатори. Виконано 40% робіт з реконструкції трамвайного депо № 2 на вулиці Промисловій за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку", – зауважив Ковалів.

Серед робіт з оновлення інфраструктури виконали:

– заміну контактного проводу трамвай – 880 м, тролейбус – 4340 м;

– замінено 26 аварійних опор;

– відновлено  роботу 16 кабельних ліній 6 кВ – 2294,7 м.

– відновлено роботу 8 кабельних ліній 0.6 кВ – 1373,7 м;

– збудовано 2 кабельні лінії 0.4 кВ – 215 м;

– нова лінія на вул. Хуторівку – 3900 м ;

– проведено міжнародну процедуру закупівлі на реконтрукцію тролейбусної мережі на вул. Кульпарківській – від вул. Городоцької до вул. Наукової (ЄБРР);

– збудовано 6 нових посадкових платформ та 6 павільйонів по вул. Княгині Ольги.

"На умовах субпідряду ми виконали роботи з монтажу трамвайної колії та контактної мережі на об’єктах по вулиці Шевченка-Левандівській, Замарстинівській та Хуторівці. Таким чином, залучивши додаткові доходи на загальну суму 3,8 млн грн. Створено навчальну базу для підготовки водіїв. Відтак, упродовж 2020 року Навчально-курсовий комбінат ЛКП "Львівелектротранс" підготував  35 водіїв. Станом на зараз навчаються ще 18 слухачів, з них 10 водії трамвая, а 8 – тролейбуса. Подані документи в Мінстерство освіти на збільшення ліцензійного обсягу в НКК з 10 до 30 слухачів", – пояснив Ковалів.

За його словами, для покращення якості обслуговування пасажирів, які користуються електротранспортом, з 26 листопада 2020 року розпочала роботу щоденна "Гаряча" лінія підприємства 0-800-300-055, а 3 грудня запрацював новий електротранспортний портал https://let.org.ua. Портал дозволяє миттєво відстежити у режимі онлайн електротранспорт, переглянути графіки руху трамваїв і тролейбусів, підписатися на актуальну, оперативну інформацію, ознайомитися з локаціями продажу квитків та різними безконтактними видами оплати онлайн та навіть знайти роботу, чи здобути нову професію.

Зазначимо, за підсумками ІІІ кварталу 2020 року ЛКП "Львівелектротранс" вибороло ІІ місце у рейтингу Всеукраїнського конкурсу на краще підприємство міського електротранспорту серед 22 експлуатаційних підприємств України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.