Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

П'ятниця, 29 січня 2021, 13:58

8 нардепів з Львівщини не голосували за премії для найкращих учасників ЗНО

нардепи з Львівщини

Верховна Рада ввела премії у 100 тисяч гривень для найкращих учасників ЗНО.

Сьогодні, 29 січня, Верховна Рада прийняла постанову №4559 про премії для найкращих учасників зовнішнього незалежного оцінювання. "За" проголосували 312 народних депутатів.

Зокрема, преміювати будуть учасників ЗНО, що вступатимуть до українських вишів, а розмір однієї премії становить 100 тисяч гривень.

Премію присуджуватимуть щороку здобувачам загальної середньої освіти поточного року, які склали ЗНО з чотирьох і більше навчальних предметів на загальну суму балів не менше 790 балів, у тому числі 200 балів за щонайменше один із навчальних предметів. Йдеться про випускників, які зараховані у поточному році до закладу вищої освіти в Україні та підписали договір про навчання із українським вишем.

Якщо до переліку претендентів потрапило 30 осіб та менше осіб, то премію присуджують усім із них. Натомість, якщо до їх більше 30 – то премію присуджують лише тим, чий результат є більшим щонайменше на 1 бал за результат 31-ого претендента у переліку.

З львівських нардепів постанову підтримали: Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу),  Ростислав Тістик (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Тарас Батенко (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра), Олена Кондратюк (позафракційна), Ярослав Юрчишин (Голос), Галина Васильченко (Голос), Ярослав Рущишин (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Степан Кубів (Європейська Солідарність), Андрій Кіт (Довіра).

Відсутні на пленарному засіданні: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Наталія Піпа (Голос), Роман Лозинський (Голос). 

Зазначимо, з 2021 року учасники ЗНО зможуть отримувати грошові винагороди за високі результати у тестуванні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.