Помер український режисер Сергій Проскурня

вівторок, 2 лютого 2021 р. о 10:00
Помер український режисер Сергій Проскурня
espreso.tv
Сергій Проскурня

Вчора у віці 63 роки помер уродженець Львова, відомий український режисер Сергій Проскурня.

Про це повідомив колишній міністр культури Євген Нищук на своїй сторінці у Facebook.

Вчора, 1 лютого, у віці 63 років помер відомий український театральний режисер та продюсер Сергій Проскурня. Причина смерті наразі не розголошується.

"Це був не просто режисер, видатний культурний діяч, філософ. Я його називав наш Драматург. Важко осягнути масштаби подій, яких торкалось його серце та креатив" – написав Євген Нищук.

Зазначимо, Сергій Проскурня, український театральний режисер, продюсер, лауреат премії Національної спілки театральних діячів України "Експеримент", народився 1957 року у Львові.

З грудня 2007 року входив до команди міністра культури і туризму України Василя Вовкуна, згодом став радником міністра на громадських засадах. Був художнім керівником Одеського театру опери та балету.

9 березня 2014 з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка вийшов фільм Сергія Проскурні "Тарас Шевченко. Ідентифікація"‪. Був режисером ораторії "З нами Бог", присвяченій героям Небесної сотні та військовим, що воюють на сході України.

Він був автором сценарію фестивалю Вивих-1992, який проходив у Львові.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024