Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівщина

Четвер, 4 лютого 2021, 14:26

Львівщина опинилася у трійці лідерів за доходами від туризму

Львівщина

Львівська, Одеська області та Київ стали лідерами із сплати туристичного збору у минулому році.

Про це повідомляє Державне агентство розвитку туризму України на своїй сторінці у Фейсбуці.

У 2020 року, за даними Державної податкової служби України, загальна сума надходжень до місцевих бюджетів туристичного збору склала 130 628, 24 тисяч гривень.

Львівська область увійшла у трійку лідерів із туристичного збору серед інших регіонів України – до місцевих бюджетів області надійшло 11 786,51 тисяч гривень. Натомість на першому та другому місцях опинилися місто Київ (34 692,88 тисяч гривень) та Одеська область (15 177, 87 тисяч гривень).

До першої десятки із сплати туристичного збору входять: Одеська, Харківська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Дніпропетровська та Миколаївська області.

Нагадаємо, станом на жовтень 2020 року кількість туристичних фірм на Львівщині скоротилася на 40%, а роботу втратили 20 тисяч людей, задіяних у туристичній галузі.

У грудні минулого року у області склали рейтинг міст і районів, які отримали найбільші надходження від туристичного збору за січень-листопад 2020 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.