Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Вівторок, 9 лютого 2021, 15:25

Садовий хоче нагородити свої руці за вчорашнє прибирання снігу

Андрій Садовий

Андрій Садовий ініціює виділення з бюджету міста премій для двірників, які прибирають місто від снігу.

Про це сьогодні, 9 лютого, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, у Львові працівники житлово-комунальної сфери, які проводять прибирання вулиць міста від снігу, повинні отримати доплати до заробньої плати.

Садовий доручив зайнятися цим питанням заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірині Маруняк. 

Маруняк додала, що станом на сьогодні до прибирання вулиць міста задіяли 141 одиницю техніки та 1653 двірників, які вже третій день поспіль прибирають зупинки, бордюрну частину, пішохідні переходи, хідники. 

"За ніч ми використали 366 куб.м піскосуміші і 53 тонни солі і реагентів, якими посипали хідники та площі. Ми продовжуємо працювати у посиленому режимі. Техніка працює цілодобово. Також ми звернулися до підприємців і військових частин про отримання додаткової техніки" – заявила Ірина Маруняк.

Нагадаємо, вчора Андрій Садовий та чиновники Львівської міської ради долучились до загальноміського прибирання вулиць від снігу. Детальніше – у статті Варіантів "Лапата лопата".

З 19 листопада 2020 року Львівська міська рада запровадила цілодобове чергування снігоприбиральної техніки у місті. Для механізованого прибирання вулично-дорожньої мережі Львова у зимовий період буде задіяно 138 одиниць техніки. Місто має також 24 тисяч тонн піскосоляної суміші, та орієнтовно 5,5 тисяч тонн чистої технічної солі, і 86 тонн хімічного реагенту.

Додамо, доріжки у парках Львова вирішили посипати кавовою гущею для боротьби з ожеледицею. Такий пілотний проект стартував у парку "700-річчя Львова".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.