Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

злочинне угрупування

lv.npu.gov.ua

Середа, 10 лютого 2021, 12:13

На Львівщині викрили банду, що займалася викраденням людей

злочинне угрупування

Раніше злочинці викрали місцевого підприємця та вимагали у нього гроші.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Вчора, 9 лютого, правоохоронці затримали лідера та шістьох учасників злочинного угруповання, які викрадали людей та вимагали у них гроші.

"33-річний мешканець області, так званий "смотрящий" за Червоноградським районом. Він, маючи за плечами кримінальний досвід – вчинення розбоїв, вбивства – та авторитет серед криміналітету, підшукав собі "помічників" – шістьох жителів Львова та області від 21 до 44 років. Через них він поширював свій злочинний вплив. Загалом створене угруповання "спеціалізувалося" на викраденні людей з метою вимагання коштів та прийняття рішень на користь її лідера та учасників" – йдеться у повідомленні.

Як встановили правоохоронці, раніше учасник цієї банди взяв у місцевого підприємця в борг 200 тисяч доларів й, щоб не повертати гроші, звернувся до лідера злочинної групи.

"Надалі п’ятеро членів злочинної групи за вказівкою "авторитета", отримавши інформацію про підприємця від свого "колеги", розробили план викрадення, аби змусити його відмовитися від повернення боргу. На початку листопада 2020 року зловмисники силою заштовхали підприємця в автомобіль та вивезли за межі Львова. Побиттям та погрозами розправи над родиною у разі звернення до правоохоронних органів змусили його погодитися на вимоги зловмисників. Окрім того, зобов’язали підприємця сплачувати їм щомісячно по 5000 гривень за безперешкодне ведення бізнесу" – наголосили у поліції.

За результатами проведених обшуків правоохоронці вилучили зброю та боєприпаси, посвідчення правоохоронних органів та одяг із логотипами різних підрозділів, десятки паспортів, мобільних телефонів.

Лідеру злочинної групи повідомили про вчиненнія кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 1 ст. 255-1 (встановлення та поширення злочинного впливу) Кримінального кодексу України. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.