Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

manbw.ru

Середа, 26 грудня 2012, 18:30

Мешканці Оброшино проти будівництва на території села теплоелектростанції

Мешканці села Оброшино звернулися до Громадської ради ОДА з проханням підтримати їхні вимоги щодо заборони і примусового припинення будівництва теплоелектростанції на території села, яке проводить ТзОВ «Екопад» на 1-їй зоні Оброшинського водозабору.

Таке прохання від імені мешканців села Оброшино висловили сьогодні на засіданні Громадської ради депутати сільської ради Оброшино.
В зверненні йдеться про те, що сільський голова та голова районної адміністрації на незаконних підставах віддали ТзОВ «Екопад» майже 25 га землі, яка призначена для випасу худоби, для будівництва електростанції.

В зв'язку з експлуатацією водозабору, який багато років забезпечував «Кінескоп» водою, збагаченою сріблом, тиск у сільських свердловинах впав. Тому у 1991 році сільська рада підписала договір з «Кінескопом» про створення водогону. Пізніше, коли «Кінескоп» перестав існувати, ТзОВ «Оліяр» незаконно придбало водогін і зараз видобуває воду для своїх потреб. Внаслідок цього відмиваються вапнякові карсти, а це спричинило утворення 7 проваль глибиною 7-12 м.

На території біля водогону розташовані близько 30 садиб, які з початком відкачки води для новозбудованої теплоелектростанції опиняться під загрозою завалення. Та й для села буде дефіцит води, а також село отруюватимуть канцерогенні викиди. Димова труба теплоелектростанції сягатиме 30 м, а це менше висоти пагорба, де розміщена більша частина 5-тисячного села.

Якщо будівництво не припиниться, то мешканці обіцяють перекрити автошлях Львів – Самбір та залізничну вітку Львів – Чоп.

Голова Громадської ради Зеновій Бермес обіцяв взяти до уваги прохання мешканців Оброшино, звернутися до голови районної адміністрації та інших чиновників, а також виїхати на місце проведення будівництва теплоелектростанції з комісіями та зустрітися з забудовниками та сільським головою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.