Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

гримак ірина

lvivoblrada.gov.ua

Субота, 13 лютого 2021, 17:09

Гримак ініціює розробку закону про концесію історико-культурних пам'яток на Львівщині

гримак ірина

Голова Львівської облради Ірина Гримак звернулась до міністра культури та інформполітики ОлександраТкаченка з пропозицією узаконити концесію історико-культурних пам’яток на Львівщині та в Україні. 

Про це Гримак заявила сьогодні під час зустрічі з Ткаченком у Львові, повідомляє прес-служба Львіської облради. 

"Озвучила ініціативу щодо винесення на законодавчий рівень питання про можливість надання в концесію об’єктів історико-культурної спадщини, якої на території Львівщини є чи не найбільше в Україні. Як варіант, це може бути державно-приватне партнерство, тобто соціально відповідальний бізнес долучати до відновлення нашої спадщини, тим самим розвивати поруч готельну інфраструктуру та індустрію послуг чи гостинності” - сказала Гримак.

Гримак наголосила, що концесія дозволить зберегти пам’ятки для нащадків, а також стимулює розвиток туристичної активності громад області. 

„Мусимо залучати усі можливі фінансові ресурси для збереження наших архітектурних  та культурно-історичних скарбів. Спільно: державні кошти, обласні, частково громади, десь кредитні чи грантові. Маємо позитивний  приклад і досвід наших сусідів-поляків, які за європейські кошти відновили дуже багато своїх пам’яток культури. І крок за кроком збережемо цю спадщину для наступних поколінь. Одночасно громади зможуть розвиватися шляхом  активізації туризму та появі нових привабливих туристичних маршрутів” - зазначила вона.

Сьогодні відбувся робочий візит міністра культури Ткаченка на Львівщину, під час якого він у супроводі Ірини Гримак та інших представників регіональної влади ознайомився з реконструкцією палацу Лозинських у Львові та даху колишнього монастиря Капуцинів в Олеську. 

У монастирі Капуцинів повністю замінили дах площею 2600 кв м над фондосховищами. Частина покрівлі була зруйнована через негоду на початку 2020 року.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.