Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Добротвірська ТЕС

Середа, 17 лютого 2021, 13:38

Запасів вугілля на Добротвірській ТЕС вистачає на 1 день роботи

Добротвірська ТЕС

Загалом запасів вугілля на українських ТЕС вистачає на 1-4 дні роботи.

Про це повідомляють Українські новини.

За даними Міністерства енергетики про запаси вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ, з 8 до 15 лютого запаси вугілля на складах теплоелектроцентралей і теплоелектростанцій скоротилися на 14,17% або на 71,6 тисяч тонн – до 433,6 тисяч тонн.

Натомість з 28 січня до 8 лютого на складах запаси вугілля скоротилися на 12,7% або на 73,5 тисяч тонн – до 505,2 тисяч тонн.

Згідно із статистикою, цих запасів вугілля в 2,4 раза менше, ніж затверджено нормами гарантованих запасів, відповідно до порядку формування паливного балансу об'єднаної енергосистеми України (станом на 15 лютого на складах ТЕС і ТЕЦ має перебувати 1 043 тисяч тонн вугілля).

Зокрема, на Вуглегірській, Добротвірській, Курахівській та Ладижинській ТЕС запасів вугілля вистачає на 1 день роботи; на Придніпровській, Бурштинській та Зміївській ТЕС – на 2 дні роботи; на Запорізькій ТЕС – на 3 дні роботи; на Слов'янській ТЕС – на 4 дні роботи; на Трипільській ТЕС – на 6 днів роботи; на Криворізькій – на 8 днів роботи і на Луганській – на 15 днів роботи.

Запаси вугілля на складах ТЕС за цей період скоротилися на 18,5%, або на 71,1 тисяч тонн – до 313,3 тисяч тонн.

Зазначимо, критично мінімальні запаси вугілля в Україні можуть призвести до відключень електроенергії.

Нагадаємо, у січні 2020 року ДТЕК повідомляла, що через несприятливі умови на ринку електроенергії, з 4 блоків на Добротвірській ТЕС працює лише 2.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.