Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

"Доступні ліки"

Середа, 17 лютого 2021, 16:56

В Україні оновили програму Доступні ліки

"Доступні ліки"

МОЗ розширив програму безкоштовних препаратів "Доступні ліки" новими препаратами.

Про це повідомила Національна служба здоров'я України на своїй сторінці у Facebook. 

Міністерство охорони здоров’я затвердило новий перелік лікарських засобів, які входять до програми "Доступні ліки". Програму доповнили 3 препаратами для профілактики та лікування серцево-судинних захворювань.

"У реєстр додали 3 нові міжнародні непатентовані назви. Це ацетилсаліцилова кислота, ніфедипін та варфарин. Ці препарати виписують пацієнтам для профілактики інсульту та інфаркту, в тому числі тим пацієнтам, які уже перенесли ці захворювання. І це 24 нові торгівельні назви" – йдеться у повідомленні.

Загалом кількість лікарських засобів у новому реєстрі збільшилася на 33 позиції і наразі їх 297.

Станом на сьогодні в оновленому переліку "Доступних ліків" – 297 лікарських засобів, 93 з них пацієнти можуть отримати повністю безоплатно. Найбільша кількість метформіну – 37 позицій. Цей препарат виписують пацієнтам з діабетом 2 типу. 

Зазанчимо, згідно з програмою "Доступні ліки", пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою чи діабетом II типу можуть отримати ліки безоплатно або з незначною доплатою.

Нагадаємо, з квітня 2019 року медичні препарати за програмою "Доступні ліки" можна отримати тільки за електронним рецептом, а у 2018 році до цієї  програми залучили 778 аптек Львівщини.

Сама програма "Доступні ліки" діє в Україні з квітня 2017 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.