Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

програма "Доступні ліки"

Понеділок, 4 лютого 2019, 14:33

До програми "Доступні ліки" у 2018 році залучили 778 аптек Львівщини

програма "Доступні ліки"

Також лікарі виписали хворим виписали 1 542 765 рецептів на відшкодування вартості. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Упродовж 2018 року програмою "Доступні ліки" скористались 777 713 осіб.

До участі у проекті залучили 778 аптечних закладів, хворим виписали 1 542 765 рецептів на відшкодування вартості лікарських засобів.

У відповідності до показників Державного бюджету України на 2018 рік, Львівській області передбачено на реалізацію вказаної програми субвенцію з державного бюджету у сумі 65 млн 302,4 тис гривень.

Нагадаємо, минулоріч у програмі "Доступні ліки" збільшили на 59 одиниць препаратів від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

Для того, аби взяти участь у програмі, треба звернутися до свого сімейного лікаря, отримати правильно виписаний рецепт та обміняти його на ліки безкоштовно або з незначною доплатою в аптеці з позначкою "Доступні ліки".

Сама програма "Доступні ліки" діє в Україні з квітня 2017 року. Перелік препаратів у програмі востаннє оновляли у серпні, а потім у листопаді 2017 року.

Додамо, станом на серпень 2018 року Львівщина залишалася лідером з реалізації програми "Доступні ліки".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.