Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Доступні ліки

П'ятниця, 10 серпня 2018, 15:23

Перелік препаратів у програмі "Доступні ліки" збільшили на 22%

Доступні ліки

У програмі "Доступні ліки" збільшили на 59 одиниць препаратів від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Уряд розширив програму "Доступні ліки", за якою можна отримати препарати від хронічних захворювань в аптеці за рецептом безкоштовно або з незначною доплатою, – відтепер перелік препаратів, що входять до програми, збільшили на 20%.

В оновленому переліку є 261 препарат. 59 із цих препаратів пацієнти зможуть отримувати повністю безоплатно. Раніше у програмі брали участь 239 препаратів загалом і 47 безоплатних.

В середньому ціни на препарати програми знизилися майже на 7%.

Для того, аби взяти участь у програмі, треба звернутися до свого сімейного лікаря, отримати правильно виписаний рецепт та обміняти його на ліки безкоштовно або з незначною доплатою в аптеці з позначкою "Доступні ліки".

Нагадаємо, цьогоріч на програму "Доступні ліки" для Львівщини передбачили 65,3 млн грн. Львівщина є одним із лідерів реалізації програми "Доступні ліки" серед областей України.

Сама програма "Доступні ліки" діє в Україні з квітня 2017 року. Перелік препаратів у програмі востаннє оновляли у серпні, а потім у листопаді 2017 року.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.