Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Доступні ліки

П'ятниця, 6 квітня 2018, 13:00

Львівщина – один із лідерів реалізації програми "Доступні ліки"

Доступні ліки

Станом на сьогодні програма "Доступні ліки" працює в 7 138 аптеках України.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

У перелік програми "Доступні ліки" входять 23 діючі речовини, 239 торгових найменувань препаратів, 47 з яких для пацієнта є повністю безплатними.

Лідерами з реалізації програми є Донецька, Харківська, Львівська, Миколаївська та Вінницька області, натомість аутсайдери – Одеська, Волинська, Хмельницька, Київська та Івано-Франківська області.

Зазначимо, програма "Доступні ліки" поширюється на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму, адже саме вони суттєво впливають на показники смертності.

Також у лютому перелік препаратів у програмі збільшили на 20%.

Для того, аби взяти участь у програмі, треба звернутися до свого сімейного лікаря, отримати правильно виписаний рецепт та обміняти його на ліки безкоштовно або з незначною доплатою в аптеці з позначкою "Доступні ліки".

Попередній перелік лікарських засобів, розмір доплати та відшкодування можна переглянути тут.

Нагадаємо, цьогоріч на програму "Доступні ліки" для Львівщини передбачили 65,3 млн грн. Станом на січень до участі в програмі долучилися вже понад 900 аптек області.

Сама програма "Доступні ліки" діє в Україні з квітня 2017 року. Перелік препаратів у програмі востаннє оновляли у серпні, а потім у листопаді 2017 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.