Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ліки

Вівторок, 24 липня 2018, 10:43

Уряд планує розширити список препаратів за програмою "Доступні ліки"

ліки

До нового реєстру можуть увійти більше 60 найменуваня ліків, які можна буде отримати безкоштовно.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

Вчора, 23 липня, Міністерство охорони здоров'я України затвердили попередній перелік препаратів для програми "Доступні ліки". До оновленого переліку увійшов 261 препарат від 46 виробників (18 українських). Раніше у програмі брали участь 239 препаратів.

Також може збільшитись кількість безопллатних ліків. У першому півріччі 2018 року у програмі "Доступні ліки" було 47 безкоштоних препаратів. У новому реєстрі 35 препаратів точно потрапляють до цього списку, ще 30 – можуть долучитися, якщо переглянуть свої цінові пропозиції.

Зазначимо, що на Львівщині виписали понад 700 000 рецептів за програмою "Доступні ліки".

Нагадаємо, цьогоріч на програму "Доступні ліки" для Львівщини передбачили 65,3 млн грн. Львівщина є одним із лідерів реалізації програми "Доступні ліки" серед областей України.

Сама програма "Доступні ліки" діє в Україні з квітня 2017 року. Перелік препаратів у програмі востаннє оновляли у серпні, а потім у листопаді 2017 року.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.