Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Артбитва поколінь X та Z

Середа, 17 лютого 2021, 17:12

Артбитва двох поклінь X та Z: у Львівському палаці мистецтв експонується нова виставка

Артбитва поколінь X та Z

У Львівському палаці мистецтв відбувається виставка художників, які були учасниками проєкту під назвою "Артбитва двох поколінь Х та Z" та перша сольна виставка малярства Олексія Маліка "Маю те, що маю…".

Про це повідомляє пресслужба Львівського палацу мистецтв.

У Львівському палаці мистецтв відбувається персональна виставка малярства викладача кафедри образотворчого мистецтва Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Ушинського Олексія Маліка "Маю те, що маю…" та "Артбитва двох поколінь Х та Z" – фінальний етап проєкту колективного змагання одеської артгрупи "Рікі" (яку очолює Олексій Малік понад 8 років).

Проєкт "Артбитва Х та Z" – це Всеукраїнський конкурс в галузі сучасного позитивного візуального мистецтва, метою якого є об’єднати у творчому змаганні митців різного віку: покоління Z, художників, що народилися після 2000-го року, та покоління Х – митців, що народилися після 1960-х років.

"Це, фактично, творча битва між світоглядами двох поколінь, а також між викладачами та студентами",– ділиться Олексій Малік. Аналізуючи свою власну виставку, художник наголосив, що вона є підсумком його творчої діяльності.

Вперше у такому форматі цей проєкт відбувся в Одесі у 2020 році на базі відкритої спільноти артгурту "Рікі". Конкурс проходив у три етапи; на першому було представлено 49 творів митців з Одеси, Львова, Ужгорода, Харкова та Києва, на другому – 24 роботи, до третього етапу конкурсу дійшло шість робіт, які відбирало міжнародне журі з представників Литви, Австрії, Бельгії, Молдови, Придністров’я та України представляла заступник директора Львівського Палацу мистецтв з науково-мистецької діяльності Ольга Луковська. У процесі цього відбору відбувалося цікаве обговорення творів в інтернеті.

В "Артбитві Х та Z" покоління Z представляли студенти Південноукраїнського Національного педагогічного університету ім. К. Д. Ушинського та Одеського художнього училища ім. М. Б. Грекова, покоління Х – майстри з вищеназваних міст України. Кожен етап конкурсу мав свою тему: перший – провокаційна фантазія з оголеною натурою, другий – фантазія "рослини, риби й тварини", третій – портрет-фантазія Землі. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.