Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пожежі в екосистемах

lv.dsns.gov.ua

П'ятниця, 19 лютого 2021, 13:37

11 нардепів з Львівщини не підтримали збільшення штрафів за пожежі в екосистемах

пожежі в екосистемах

Верховна Рада підвищила штрафи лісові пожежі та паління рослинності в екосистемах.

Сьогодні, 19 лютого, Верховна Рада прийняла законопроект №3526, згідно з яким вносяться зміни до актів України щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах та на землях інших категорій. "За" проголосували 311 народних депутатів.

Зокрема, пропонується встановити штраф за знищення, пошкодження та випалювання рослинності на землях водного фонду та за випалювання торфовищ. З укранців будуть стягувати від 3 тис грн до 6 тис грн, з посадових осіб – від 15 тис грн до 21 тис грн.

Також збільшуються існуючі штрафи за знищення, пошкодження та випалювання полезахисних лісових смуг та захисних лісових насаджень, а також за порушення прав державної власності на ліси.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Олена Кондратюк (позафракційна), Тарас Батенко (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра), Ярослав Рущишин (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Ярослав Дубневич (За майбутнє), Андрій Кіт (Довіра), Роман Лозинський (Голос).

Відсутні на пленарному засіданні: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Софія Федина (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Галина Васильченко (Голос), Наталія Піпа (Голос).

Утрималися: Михайло Цимбалюк (Батьківщина).

Нагадаємо, у квтні 2020 року Верховна Рада посилила відповідальність за забруднення повітря і спалювання сухої трави, а у лютому того ж року –встановила штрафи за пожежі в лісах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.