Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

прибирання міста

Понеділок, 22 лютого 2021, 10:06

На вулиці Львова виїхали більше 40 одиниць снігоприбиральної техніки

прибирання міста

Сьогодні зранку у місті для посипання вулиць використали 75 куб.м піскосуміші.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні зранку місто прибирали 42 одиниці снігоприбиральної техніки: 21 піскорозкидувач, 1 грейдер, 6 навантажувачів, 8 тракторів та 6 одиниць іншої техніки, а для посипання вулиць використали 75 куб.м піскосуміші.

Всі комунальні служби продовжують працювати, а за вихідні комунальні служби вивезли з центру Львова 1224 куб.м снігу.

"У суботу і неділю у нас були робочі дні. Комунальники збивали бурулі, знімали сніг з будинків, де це було можливо. Також Галицький район активно вивозив сніг, щоб очистити тротуари, прибордюрну частину і розширити вулиці для руху транспорту", – наголосила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

За її словами, сьогодні зранку на вулицях працює 1541 двірник. 

Зазначимо, 8 лютого міський голова Львова Андрій Садовий та чиновники Львівської міської ради долучились до загальноміського прибирання вулиць від снігу. Детальніше – у статті Варіантів "Лапата лопата". Крім цього, для двірників, які прибирають місто від снігу, планують виділити премії.

Нагадаємо, з 19 листопада 2020 року Львівська міська рада запровадила цілодобове чергування снігоприбиральної техніки у місті. Для механізованого прибирання вулично-дорожньої мережі Львова у зимовий період буде задіяно 138 одиниць техніки. Місто має також 24 тисяч тонн піскосоляної суміші, та орієнтовно 5,5 тисяч тонн чистої технічної солі, і 86 тонн хімічного реагенту.

Натомість у 2019 році комунальні підприємства Львова задіяли снігоприбиральну техніку з 11 листопада.

Додамо, доріжки у парках Львова вирішили посипати кавовою гущею для боротьби з ожеледицею. Такий пілотний проект стартував у парку "700-річчя Львова".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.