Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Козак

Четвер, 25 лютого 2021, 10:38

Працівники медіахолдингу Козака створять власний канал на базі львівського Першого незалежного

Тарас Козак

Співробітники Zik, NewsOne и "112" створюють свій телеканал на базі регіонального львівського каналу "Перший незалежний".

Про це повідомляє "Детектора медіа".

За даними власних джерел видання "Детектора медіа", колишні співробітники каналів Zik, NewsOne и "112" на базі регіонального львівського каналу "Перший незалежний" створюють власний телеканал, який планують запустити у квітні цього року.

За даними Єдиного державного реєстру, 24 лютого власником "Першого незалежного" стало підприємство ТОВ "Медіахолдинг новини", створене 18 лютого 100 працівниками каналів нардепів Тараса Козака і Віктора Медведчука.

Засновник та керівник ТОВ "Тайм медіа", якому належав канал "Перший незалежний" і який був директором Zikу до переходу його у власність Тараса Козака, Роман Любицький, підтвердив, що більше року шукає покупців для свого каналу. 

Керувати запуском нового каналу буде телепродюсер Олексій Семенов, який раніше був продюсером "112 Україна" (2013-2014), NewsOne (2015-2017), Прямого каналу (2017-2019), а потім очолив медіахолдинг "Новини", який створив Тарас Козак.

Нагадаємо, 2 лютого цього року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти Козака та телеканалів "112 Україна", NewsOne, Zik через розслідування спецслужб України, яке встановило, що Козак з 2014 року пов'язаний з терористами окупованих Росією територій через кіпрський офшор.

Станом на сьогодні ці телеканали припинили своє мовлення.

Додамо, Тарас Козак у 2018 році придбав телеканал 112 Україна й став власником телеканалу NewsOne, а у червні 2019 року він купив ще й інформаційний телеканал Zik. Усі канали увійшли до новоствореного медіахолдингу "Новини".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.