Державтоінспекція погано контролює безпеку руху на ліцензованому транспорті Львівщини

Четвер, 27 грудня 2012, 16:56

Працівники державної автомобільної інспекції не завжди за порушення під час перевезення пасажирів та експлуатації транспортних засобів притягують винних осіб до адміністративної відповідальності.

 

Про це Варіанти повідомила прес-служба прокуратури Львівщини.

«Не ведеться належний нагляд за закріпленими автогосподарствами. Не аналізуються порушення Правил дорожнього руху водіями автобусів, що унеможливлює планування перевірок відповідних автогосподарств. Також у реєстраційно-екзаменаційному підрозділі ДАІ відсутня інформація про зареєстровані на території району автобуси, внаслідок чого профілактична робота з попередження нелегальних перевезень пасажирів також не проводиться», – зазначено у повідомленні.  

На думку представників прокуратури, неналежна робота Державтоінспекції з цих питань призвела до збільшення кількості постраждалих у дорожньо-транспортних пригодах, скоєних з вини водіїв транспорту загального користування.

За 11 місяців 2012 року в ДТП з вини водіїв підприємств, які надають послуги з перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування травмовано 47 осіб ( 45 – в автобусах), одна людина загинула.

Начальнику УДАІ ГУМВСУ у Львівській області прокуратура Львівської області внесла подання про усунення виявлених порушень та притягнення винних осіб до відповідальності. 

Мітки: Державтоінспекція, леонов едуард, прокуратура