Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія Львівської міськради

Четвер, 25 лютого 2021, 12:43

Львівські депутати просять Зеленського присвоїти Євгенові Коновальцю звання Героя України

сесія Львівської міськради

Депутати міськради звернулися до Володимира Зеленського з проханням надати звання Героя України першому голові ОУН Євгенові Коновальцю.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 25 лютого, на сесії Львівської міської ради депутати звернулися до Президента Володимира Зеленського з проханням надати Євгенові Коновальцю звання Героя України.

У зверненні, яке зачитав депутат міськради від "Самопомочі" та директор департаменту "Адміністрація міського голови" Львівської міськради Євген Бойко, йдеться, що 14 червня цього року виповнюється 130-років з дня народження Коновальця – полковника Армії УНР, командира Січових Стрільців, члена Стрілецької Ради, коменданта УВО, голови Проводу українських націоналістів, першого голови ОУН, одного із ідеологів українського націоналізму.

"Постать Євгена Коновальця стала символом боротьби за створення суверенної та незалежної української держави у XX столітті. Євген Коновалець випередив час, обравши європейський вектор розвитку України. Він став символом єдності проукраїнських сил. Ця людина як ніхто інший заслуговує на найвище визнання держави в боротьбі за яку він віддав усе своє життя" – йдеться у тексті звернення.

Нагадаємо, у лютому цього року Львівська облрада оголосила 2021 року Роком Маркіяна Шашкевича та Євгена Коновальця.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.