Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

депутати Львівської облради

Середа, 17 лютого 2021, 15:53

2021 рік на Львівщині оголосили роком Шашкевича і Коновальця

депутати Львівської облради

Львівська облрада оголосила 2021 року Роком Маркіяна Шашкевича та Євгена Коновальця.

Вчора ,16 лютого, на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про оголошення 2021 року Роком Маркіяна Шашкевича та Євгена Коновальця. "За" ці два рішення проголосували по 57 депутатів .

Зокрема, цього року відзначатимуть 210-річчя з дня народження Маркіяна Шашкевича – письменника, поета, зачинателя нової української літератури в Галичині, духовного просвітителя, священника УГКЦ.

Також виповнюється 130-років з дня народження Євгена Коновальця – полковника Армії УНР, командира Січових Стрільців, члена Стрілецької Ради, коменданта УВО, голови Проводу українських націоналістів, першого голови ОУН, одного із ідеологів українського націоналізму.

Наразі Львівська ОДА має напрацювати план заходів із відзначення цих свят, а пропозицію про відзначення цих пам'ятних дат попередньо підтримали члени комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції облради.

Нагадаємо, 2020 рік на Львівщині оголосили роком Андрея Шептицького, Роком лідера ОУН Андрія Мельника й Роком української родини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.