Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво у Львові

П'ятниця, 5 березня 2021, 12:04

Бербеці дозволили звести нову висотку на Кульпарківській

будівництво у Львові

Виконком дозволив збудувати фірмі депутата Назарія Бербеки новий 10-поверховий будинок на вул.Кульпарківській, 96.

Сьогодні, 5 березня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на будівництво ТзОВ "Тібет" та ТзОВ "Львівська інвестиційна компанія" багатоквартирного житлового будинку (будинку під літерою В на генплані) з вбудованою автостоянкою, громадськими приміщеннями на вул.Кульпарківській, 96 у м. Львові.

Нову багатоповерхівку зведуть на п'яти земельних ділянках, площею 0,2047 га, 0,1187 га, 0,1474 га, 0,0826 га та 0,0191 га, які перебувають в комунальній власності і які призначені для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

Згідно із містобудівною документацією, будинок складатиметься із 10-поверхової частини, висотою у 34 метри, та вбудованої автостоянки. На першому поверсі будівлі розміщуватимуться громадські приміщення. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 17%.

Як заявив головний архітектор міста Антон Коломєйцев, йде мова про одну із секцій другої черги будівництва житлового комплексу, першу секцію будівництва цієї черги виконком затвердив у лютому цього року. Тоді дозволили спорудити зблоковану багатоповерхівку із 10-поверховою та 6-поверховою частинами.

Зазначимо, на повередньому засіданні виконкому озвучувалися зауваження щодо критичної потреби освітніх закладів у цьому районі.

"В останній черзі будівництва цього комплексу, там, де передбачена громадська забудова, а не житлова, буде запропоновано мінімум 300 кв.м для освітньої функції" – пояснив Антон Коломєйцев.

Земельні ділянки, на яких збудують будинок, належать до зони Ж-4 – зона багатоповерхової житлової забудови (9-16 поверхів) відповідно до детального плану території у межах вул. Кульпарківської, вул. Садової, вул. С. Петлюри, вул. Любінської, залізничної колії.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Тібет" зареєстроване з 1995 року у Львові, займається виробництвом гумових виробів. Розмір статутного капіталу підприємства становить 5 240 000 грн. Власниками фірми є львів'янин Петро Петрушинський та ТОВ "Волинь-МЕТ" (оптова торгівля металами та металевими рудами).

У ТзОВ "Тібет" отримує зарплату депутат Львівської обласної ради від партії "Слуга народу" Юрій Доскіч, як вказано у його декларації про доходи за 2019 рік.

ТзОВ "Львівська інвестиційна компанія" зареєстрована з 2004 року у Львові, займається організацією будівництва будівель. Розмір статутного капіталу підприємства становить 6 250 000 грн. Власниками фірми є львів'яни Назарій Бербека (депутат Львівської міськради) і Тарас Дідик (приватний підприємець, власник низки львівських будфірм: ТзОВ "Західбудкапітал", ТОВ "Ліски Інвест Буд", ТзОВ "Бізнес-Вектор Дк", ТзОВ "Лік", ТОВ "Капітал-Будзахід", МПП "Міліна").

Бербека на місцевих виборах у 2020 році пройшов до Львівської міської ради від партії Європейська солідарність" та став членом комісії архітектури, містобудування та розвитку територій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.