Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Михайло Дзюдзь

П'ятниця, 5 березня 2021, 14:40

Пенітенціарника Дзюдзя лагідно запрошують до суду за щомісячну таксу

Михайло Дзюдзь

Справу щодо хабарництва екс-керівника Західного міжрегіонального управління Мін'юсту передали до суду.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці у Фейсбуці.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт проти колишнього начальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Михайла Дзюдзя, якого у березні минулого року викрили на хабарництві.

"Під час досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, встановлено, що генерал-майор внутрішньої служби вимагав та щомісячно отримував від підпорядкованих йому керівників установ виконання покарань неправомірну вигоду за не здійснення контролю та перевірки дотримання режиму відбування покарань ув'язненими та господарської діяльності у підпорядкованих установах виконання покарань" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, 11 березня 2020 року Дзюдзя затримали на вимаганні хабара у 1000 доларів від підлеглого. Це був останній із кількох періодичних платежів, які отримував посадовець.

Того ж місяця Вищий антикорупційний суд призначив Дзюдзю заставу у 630 тис грн і зобов'язав носити електронний браслет. Його зголосилися взяти на поруки екс-нардеп Андрій Лопушанський  та екс-голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Нагадаємо, Михайло Дзюдзь на місцевих виборах-2020 пройшов до Львівської обласної ради від партії "Європейська Солідарність". А у 2015 році на місцевих виборах переміг у Турківському районі (39,48% голосів, 78 округ) та пройшов у Львівську обласну раду від Блоку Петра Порошенка. Також він був депутатом облради 6 скликання.

Дзюдзь очолював Державну пенітенціарну служби України у Львівській області 10 років, починаючи з 2010 року.

У 2019 році він задекларував 672 тис грн доходу, а його дружина придбала квартиру у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.