Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія Львівської міськради

Четвер, 11 березня 2021, 11:01

У Львові на честь Квітки Цісик пропонують облаштувати музичний сквер

сесія Львівської міськради

На перехресті вулиць Липинського і Лінкольна пропонують створити сквер із сценою, пам'ятником Квітці Цісик та "співочими" лавочками.  

Про це сьогодні, 11 березня, на сесії Львівської міської ради повідомив депутат від Європейської Солідарності Роман Грицевич.

"Пропоную на честь Квітки Цісик створити інноваційний музичний простір – сквер. Реалізація цього проекту створить додатковий музичний простір для проведення різних тематичних вуличних фестивалів та культурних проектів у Шевченківському районі Львова" – наголосив Роман Грицевич.

За його словами, наразі подібні заходи проводяться на стадіоні Львівського вищого професійного училища комп'ютерних технологій та будівництва, який не має спеціальних умов та сцени, тому для облаштування такого простору обрали ділянку в межах вулиць Липинського і Лінкольна. 

 

"Прошу виділити місце для організації єдиної в Україні співочої вулиці – скверу на честь Квітки Цісик. Це буде сцена із пам'ятником Квітки Цісик, проект якого вже є зроблений. Біля сцени будуть лавочки різної довжини у вигляді музичного пульту. Коли людина буде сідати на лавочки, то будуть включатися пісні Квітки Цісик. Це буде єдиний такий проект в Україні" – додав Роман Грицевич.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий запропонував провести архітектурний конкурс на кращу пропозиції облаштування такого скверу.

Нагадаємо, у вересні 2019 року у Львові зареєстрували петицію щодо створення пісенного парку імені Квітки Цісик між вулицями Липинського та А.Лінкольна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.