Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

дороги Львівщини

П'ятниця, 12 березня 2021, 11:31

На Львівщині збудують концесійну дорогу Краковець-Броди-Рівне

дороги Львівщини

Незабаром "Укравтодор" оголосить конкурс з відбору інвестора для будівництва маршруту Краковець – Броди – Рівне.

Про це повідомила прес-служба "Укравтодору" у Facebook. 

"Укравтодор" та компанія "Автомагістраль-Південь" підписали меморандум про підготовку пропозиції про державно-приватне партнерства у рамках проекту будівництва та експлуатації автодороги Краковець – Броди – Рівне, за винятком ділянки північного обходу Львова.

"Меморандум передбачає, що "Автомагістраль-Південь" власним коштом здійснить підготовку пропозиції про здійснення державно-приватного партнерства. Зокрема, йдеться про розробку техніко-економічного обгрунтування реалізації проекту", – йдеться у повідомленні.

За словами голови "Укравтодору" Олександра Кубракова, підписання меморандуму дозволить найближчим часом оголосити відкритий конкурс з відбору приватного інвестора для будівництва маршруту Краковець – Броди – Рівне.

"Це має бути сучасна дорога європейського рівня, яка сполучатиме столицю України з найбільшими містами Європи", – пояснив Кубраков.

В "Укравтодорі" зазначили, що для будівництва ділянки північного обходу Львова цього року буде проведено відкритий міжнародний тендер відповідно до правил і принципів МФО у рамках співробітництва із ЄБРР та Європейським інвестиційним банком.

"Обхід Львова разом із новозбудованою дорогою Краковець – Броди – Рівне створять новий транспортний коридор міжнародного значення", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у грудні 2020 року уряд встановив плату за проїзд дорогами, побудованими на умовах концесії. Вартість коливатиметься від 80 копійок до 4,6 гривень.

Раніше в "Укравтодорі" заявляли, що при розрахунку вартості проїзду першою платною дорогою від Львова до Краковця в якості орієнтира візьмуть європейські норми. Тоді наголошували, що проїзд цією дорогою може коштувати 2-3 гривні за кілометр.

Додамо, за попередніми даними, довжина дороги складатиме трохи більше 80 км. Вартість проїзду першою платною дорогою Львів – Краковець, станом на 2015 рік, передбачалася у 74 грн для легкових авто та 258 грн для вантажівок.

До того ж, 27 лютого 2018 року Верховна Рада прийняла законопроект про будівництво доріг за принципом концесії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.