Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

бруківка

П'ятниця, 12 березня 2021, 14:08

Бруківку з Богданівської використають для облаштування алей у Високому замку

бруківка

Демонтованим колотим каменем з вул. Богданівської викладуть алеї у парку "Високий Замок".

Сьогодні, 12 березня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про передачу колотого каменю, отриманого при реконструкції
вул. Богданівської.

Колотий камінь, який демонтують з вулиці Богданівської та відвозять на збергання на територію очисних споруд ЛМКП "Львівводоканал" на вул. Пластовій, 13, мають передати в користування управління екології та природних ресурсів міськради.

Йдеться про 2760,33 кв.м колотого каменю, яким управління екології планує викласти алеї у парку-пам’ятці садово-паркового мистецтва місцевого значення "Високий Замок" на ділянці від телерадіовежі до вул. М. Кривоноса.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року демонтовану мозаїку з вулиць Галицького району передали на зберігання ЛКП "Львівводоканал". А ще у жовтні 2019 року у місті зареєстрували електронну петицію з вимогою заборонити демонтаж бруківки. За словами автора, громада міста Львова обурена неодноразовими випадками демонтажу та вивезення історичної бруківки.

Зокрема, у березні 2019 року активіст знайшов львівську бруківку на смітнику, яку викинули на мулових полях ЛКП "Львівводоканал". 
Натомість грудні 2017 року у міськраді заявили, що у Львові обліковують всю демонтовану з доріг бруківку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.