Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

електричка Тернопіль-Львів

Понеділок, 15 березня 2021, 10:14

Мешканці Красного вимагають повернути електрички Львів-Тернопіль

електричка Тернопіль-Львів

Депутати селищної ради Красного направили звернення до Львівської залізниці з вимогою відновити графіки руху електричкрк Золочів-Львів та Тернопіль-Львів.

Про це повідомляє Буський медіа-портал.

Депутати Красненської селищної ради на сесії 1 березня направили звернення до голови правління АТ "Укрзалізниця", директора регіональної філії "Львівська залізниця" Юрія Іщука, нардепам Тарасу Батенку та Михайлу Бондару, голові Львівської ОДА Максиму Козицькому, голові Львівської обласної ради Ірині Гримак та голові Золочівської районної ради Ігорю Криськіву з вимогою відновити курсування електрички Золочів-Львів та повернути попередній графік руху електрички Тернопіль-Львів.

Як йдеться у зверненні, мешканці селища надзвичайно обурені змінами графіку руху приміських поїздів, зокрема, відміною маршруту приміського поїзда Золочів-Львів, який прибував до станції Красне о 7:55 – 8:05 та зміною маршруту електрички Тернопіль-Львів, яка наразі доїжджає о 22:38 лише до станції Красне.

"Такі зміни негативно позначились на жителях сіл, оскільки позбавили їх якісного залізничного сполучення та погіршили соціально-економічне становище, адже багато з них працюють переважно у Львові, а також селище Красне нещодавно відійшло до Золочівського району. Відміна таких важливих маршрутів стає суттєвою перешкодою в реалізації громадянами права на свободу пересування та суттєво обмежує їхнє право доступу до певних органів державної влади та місцевого самоврядування. Без належного залізничного сполучення дані села приречені на вимирання" – наголошують депутати.

Крім цього, Красненська селищна рада прийняла місцеву програму компенсацій за перевезення пільгових категорій населення і виділила 300 000 грн для компенсацій за перевезення пасажирів пільгових категорій  залізничним транспортом.

"І в подальшому плануємо співпрацювати з управлінням залізниці у вирішенні зазначених питань. Проте, якщо триватиме скорочення маршрутів приміських поїздів, співпраця органів місцевого самоврядування з керівництвом залізниці буде ускладнена. Враховуючи вищевикладене, просимо повернути попередні маршрути приміських поїздів, зокрема маршрут приміського поїзда Золочів-Львів, який прибував до станції Красне о 7:55 – 8:05, маршрути зі Львова в напрямку станції Красне в обідню пору 13-14 год та відновити вечірній приміський поїзд Тернопіль-Львів (продовживши його слідування до станції Львів), який прибуває на станцію Красне о 22:38" – йдеться у тексті звернення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.