До кінця цього року в усіх ОТГ Львівщини планують встановити системи відеоспостереження

середа, 17 березня 2021 р. о 14:05
До кінця цього року в усіх ОТГ Львівщини планують встановити системи відеоспостереження
відеоспостереження

Депутати облради затвердили на програму "Безпечна Львівщина", згідно з якою у області планують впровадити єдину систему відеоспостереження.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вчора, 16 березня, на сесії Львівської обласної ради депутати затвердили програму "Безпечна Львівщина" на 2021-2025 роки, на фінансування заходів якої у цьому році передбачили 39,394 млн грн з обласного бюджету.

Цьогоріч у рамках цієї програми передбачено впровадити єдину систему відеоспостереження на усю територію області. Щоденна інформацію збиратиметься у штабі Головного управління Нацполіції. На думку розробників програми, це дасть можливість оперативно відстежувати порушення на дорогах, вулицях, у громадських місцях та реагувати на них.

Крім цього, програма має на меті:

- підвищення готовності пожежно-рятувальних підрозділів ГУ ДСНС області до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та некласифікованих подій техногенного й природного характеру;

- комплексне розв’язання проблем захисту населення від надзвичайних ситуацій на водних об’єктах, попередження нещасних випадків, пошук і рятування людей, які терплять лихо на воді, створення умов безпечного користування водними об’єктами;

- створення необхідного регіонального резерву матеріально-технічних ресурсів для здійснення запобіжних заходів у разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій, ліквідації їх наслідків, проведення невідкладних відновних робіт та надання термінової допомоги постраждалому населенню;

- організація та підтримання готовності систем територіальної оборони області;

- підвищення готовності автоматизованої системи централізованого оповіщення, удосконалення та розвиток мереж оповіщення і зв’язку цивільного захисту області;

- протидія тероризму та забезпечення кібербезпеки в області;

- реалізації системи охорони об’єктів, безпеки громадян, підготовка та перепідготовка працівників комунального підприємства, забезпечення персоналу необхідним одягом та спецзасобами.

Нагадаємо, ще у січні цього року під час презентації програми "Безпечна Львівщина" наголошували, що у кожній об'єднаній територіальній громаді області планують встановити по чотири камери відеоспостереження.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024