Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівщина

П'ятниця, 19 березня 2021, 16:59

Львівщина знаходиться серед аутсайдерів щодо залучення інвестицій та розміру заробітної плати

Львівщина

Львівщина опустилася на три позиції у рейтингу соціально-економічного розвитку за останній квартал 2020 року.

Про це йдеться в аналізі соціально-економічного розвитку регіонів за січень-березень 2020 року, який опублікований на сайті Міністерства розвитку громад та територій України.

Львівська область опинилася на дев'ятому місці серед інших областей України за соціально-економічним розвитком у останньому кварталі 2020 року. Порівняно із 2019 роком, область у цьому рейтингу опустилася на три позиції. 

Найвищу позицію (6 місце) область зайняла у категорії ефективність ринку праці, а найнижчі: 17 місце – за фінансову самодостатність, 15 місце – за інвестиційний розвиток та зовнішньоекономічну співпрацю.

Щодо економічної ефективності, то Львівщина займає 7 місце. Порівняно із останніми місяцями 2019 року, область піднялася на 11 позицій та займає перше місце за індексом промислової продукції.

У категорії "Інвестиційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця" область опустилася на 7 позицій: з 8 на 15 місце. Вона займає 22 місце серед інших областей із індексу капітальних інвестицій.

Львівщина в останньому кварталі минулого року, порівняно із цими місяцями 2019 року, опустилася на 8 сходинок у категорії "фінансова самодостатність". Вона на 22 місці за темпами зростання податкового боргу.

Щодо ефективності ринку праці, то область піднялася з 13 до 6 місця. За рівнем безробіття Львівщина знаходиться на 5 місці серед інших областей, натомість за індексом реальної заробітної плати – на 17 місці.

Львівщина опустилася з 4 на 14 місце за розвитком інфраструктури. Найгірша ситуація в області за темпом зростаня обсігу прийнятого в експлуатацію майна.

Нагадаємо, Львів та Львівщина не увійшли у п'ятірку найпрозоріших міст та регіонів України, однак область піднялася з 12 до 9 позиції, порівняно з 2019 роком.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.