Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

П'ятниця, 19 березня 2021, 14:16

У Львові ініціюють створення наглядових рад при найбільших комунальних підприємствах міста

Львів

У місті пропонують створити 10 наглядових рад при ЛКП.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Депутати Львівської міськради планують винести на розгляд наступної сесії ухвалу про наглядові ради комунальних підприємств, автором якої є депутат від "Європейської Солідарності" Юрій Гринів.

За його словами, наглядові ради вирішили створити, щоб забезпечити прозорість, законність діяльності львівських комунальних підприємств та підвищити ефективність їхнього управління. Такі ради створять для десяти найбільших ЛКП.

"Комунальні підприємства цьогоріч висловили потребу в коштах аж на 1,8 мільярда гривень. Це половина всього бюджету розвитку. Якщо дати ці всі гроші їм, то отримаємо недобудовані школи, садочки, лікарні, обладнання та інше. Такого немає більше ніде в Україні. Нам видається, що значна частина коштів на комунальні підприємства використовується неефективно. Наша факція "Європейська Солідарність" вимагає створити Наглядові ради, які стануть чудовим механізмом поліпшити ефективність цих підприємств", – наголосив Юрій Гринів.

Як йдеться в ухвалі, створення наглядових рад є обов’язковими на підприємствах, які забезпечують життєдіяльність міста, мають стратегічне значення або є бюджетоутворюючими. Це:

ЛКП АТП №1;
ЛКП "Львівводоканал";
ЛКП "Львівтеплоенерго";
ЛКП "Залізничнетеплоенерго";
ЛКП "Львівелектротранс";
ЛКП "Львівавтодор";
ЛКП "Зелене місто";
ЛКП "Транспортна фірма "Львівспецкомунтранс";
ЛКП "Зелений Львів";
ЛКП "Львівсвітло".

Наглядова рада має складатись щонайменше з трьох осіб чи семи осіб щонайбільше.

"Одна людина буде від депутатського корпусу, одна від мера, решта обрані шляхом рейтингового голосування серед громадськості. В інших великих містах України вже створили Наглядові ради. Львів є лідером в кількості комунальних підприємств, створених невідомо, навіщо, але не є лідером в контролі за ними", – додав Юрій Гринів.

За словами Юрія Гриніва, наглядова рада контролює стратегічні напрямки діяльності підприємства та правильність рішень директорату, обирає керівництво, курує діяльність керівництва, залучає зовнішній аудит. Також здійснює тимчасове керівництво, якщо депутатський корпус висловить недовіру керівнику комунального підприємства.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.