Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Борислав

Понеділок, 22 березня 2021, 09:38

У Бориславі спорудять пам’ятник винахіднику нафтової промисловості Йогану Зегу

Борислав

У місті оголосили конкурс на кращу пропозицію пам’ятника Йогану Зегу.

Про це повідомляє видання "Варто – Галицькі новини".

Бориславська міська рада оголосила конкурс на кращу пропозицію спорудження пам’ятника всесвітньо відомого винахідника нафтової промисловості Йогана Зега.

Пам'ятник зведуть у рамках проекту "Нафтова колиска Європи: забута історія Польщі і України" за програмою транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Конкурс проводитиметься у два етапи. У першому турі конкурсанти надсилають свої пропозиції (до 9 квітня 2021 року), далі конкурсна комісія перевіряє відповідність поданих проектів умовам конкурсу і відбирає кращі пропозиції для подальшої участі.

Критерії відбору:

- відповідність проекту умовам та вимогам конкурсу;

- естетичність та оригінальність рішень;

- гармонійність сполучення з ландшафтним оточенням та існуючими архітектурними рішеннями;

- громадська думка.

У другому турі автори відібраних проектів повинні представити готові моделі пам’ятників та проекти із візуалізацією об’єкту. Впродовж тижня моделі будуть експонуватись в приміщенні Бориславської міської ради для всіх бажаючих. 

Нагадаємо, у січні цього року у парку культури і відпочинку Борислава відкрили аптеку-музей Йогана Зега, який увійшов в історію, як винахідник методики дистиляції й очищення нафти, які заклали фундамент світової нафтової промисловості.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.