Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

Середа, 24 березня 2021, 14:17

Жодна фірма не погодилася розробити кредитний рейтинг для Львова

Львів

Львівська міськрада провалила закупівлю на послуги з присвоєння місту міжнародного кредитного рейтингу.

Департамент економічного розвитку Львівської міської ради відмінив тендер у системі ProZorro на публічну моніторовану рейтингову оцінку Львова – послуги з надання фінансових консультацій, обробки фінансових транзакцій і клірингові послуги, яку переможець тендеру повинен був здійснити до 31 грудня 2021 року.

Аукціон мав стартувати 12 березня, однак на нього не подався жоден учасник, тому торги й відмінили. Зазначимо, очікувана вартість послуг становила 936 000 грн.

Львівська міськрада шукала міжнародне рейтингове агентство, яке б зголосилося б за 90 днів визначити і присвоїти Львову кредитний рейтинг, відповідно до міжнародної шкали. Зазначимо, що присвоєння цього рейтингу проходить щорічно.

Обов'язкові параметри аналізу:

1. Політична ситуація в місті, система місцевого самоврядування, розклад виборів, склад міської ради, тематика розбіжностей між партіями у міській раді, між радою та адміністрацією.

2. Адміністративна структура міського самоврядування, можливі зміни, огляд муніципальних компаній, прогнози, стратегії щодо бюджетування, боргів, ліквідності.

3. Відношення з центральною владою, гілками влади, можливі зміни у майбутньому (потенційні трансферти, перерозподіл дохідних частин, податки, зобов'язання, інвестиційна політика).

4. Демографічні індикатори.

5. Обсяги виробництва, послуг, ВРП.

6. Структура міської економіки, промислового сектору.

7. Безробіття.

8. Стандарти життя.

9. Найбільші інвестиційні проекти.

10. Основні економічні показники.

11. Міські річні фінансові плани.

12. Звітність з використання бюджету.

13. Опис інвестиційних проектів міста.

14. Фінансовий стан підприємств та компаній у власності міста.

15. Зобов'язання та ліквідність по кожній позиці та проекту. 

Нагадаємо, станом на квітень 2020 року, за даними опитування, більшість львів'ян відповіли, що місто розвивається в правильному керунку, однак якість надання послуг погіршилася.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.