Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

годинник

П'ятниця, 26 березня 2021, 13:54

28 березня Україна перейде на літній час

годинник

28 березня о 3.00 годині в Україні переведуть стрілки годинника на одну годину вперед.

Згідно із постановою уряду, в ніч на неділю, з 27 на 28 березня 2020 року, Україна переходить на "літній час".

Перехід на "літній час", зсунутий на одну годину вперед, здійснюється останньої неділі березня, а повернення на поясний "зимовий" час – останньої неділі жовтня.

Літній час наразі використовується в майже сімдесяти країнах світу. В Європі виняток становлять Ісландія, Росія і Білорусь.

Зазначимо, Україна в ніч на неділю, 25 жовтня 2020 року, перейшла на "зимовий час", перевівши стрілки годинника на одну годину назад.

Нагадаємо, у берені цого року Верховна Рада розглядала закон про відмову від сезонного переведення годинників, проте не прийняла його через брак глосів.

Також в березні 2019 року Європейський парламент проголосував за скасування практики переведення годинників з 2021 року. Ще у серпні 2018 року Єврокомісія виступила з рекомендацією відмовитися від сезонної зміни часу в 2019 році, щоб держави-члени могли вирішити, чи припинити дію цього механізму. Такі рекомендації ухвалено за результатами масового опитування серед громадян країн ЄС, за результатами якого 80% підтримали відмову від зимового часу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.