Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Привокзальний ринок

google.com.ua

П'ятниця, 26 березня 2021, 12:23

У Львові оголосили всеукраїнський конкурс на забудову території Привокзального ринку

Привокзальний ринок

У місті проведуть архітектурний конкурс на кращий проект будівництва території у межах ринку "Привокзальний", де збудують новий ТРЦ та готель.

Сьогодні, 26 березня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення оголосити та провести Всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію розвитку території між вул. Городоцькою, вул. Ю. Федьковича, пл. Липневою, прилеглої до Привокзального ринку у Львові.

 

Згідно із документом, конкурс має організувати управління архітектури та урбаністики Львівської міськради спільно із ТзОВ "Привокзальний ринок" та ТзОВ "Фіакр", до 30 квітня цього року розробити його програму та умови, затвердити склад журі.

Сам конкурс має відбутися до 15 липня цього року.

Йдеться про облаштування території ареалу ринку "Привокзальний", що охоплює вул. Городоцьку, вул. А. Горської, вул. Ю. Федьковича, спортклуб "Локомотив" та ділянку пл. Липневої.

Тут мають сформувати переважно пішохідну зону з обмеженим автомобільним рухом, зокрема, вул. А. Горської і вул. Ю. Федьковича повинні стати комфортним пішохідним простором з обмеженим автомобільним рухом. Натомість для паркування автівок мають створити підземні паркінги.

На пл. Липневій мають облаштувати громадський простір, де можна було б проводити міські ярмарки.

Щодо ринку "Привокзальний", то на першому поверсі будівлі має бути передбачена піша алея від вул. Городоцької до вул. Ю. Федьковича через увесь ринок та вздовж вул. А. Горської.

Перший поверх ринку передбачає ярмаркову зону, фудкорти, торгівлю
селянськими та фермерськими товарами, а також: м’ясо і риба, птиця, молочні
продукти, сири; овочі, фрукти і городина; бакалія, кулінарія; квіти. Натомість торгівля непродовольчими товарами та додаткові функції (фудкорти,
освітні та розважальні простори, побутові послуги тощо) мають розміщуватися на другому та вищих рівнях ринку.

Крім цього, на цій території планують збудувати сучасний торгівельний центр із закладами громадського харчування та готельно-офісний комплекс на
вул. Городоцькій, поблизу будівлі №165.

Також архітектори мають розробити концепцію перетворення території між пл. Двірцевою та вул. Городоцькою.

Додамо, у 2018 році Варіанти писали про ситуацію на "Привокзальному ринку" у статті "Ринок між небом та землею".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.