Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівводоканал

Четвер, 1 квітня 2021, 11:07

Львів дезінфікуватиме воду без хлору

Львівводоканал

Для дезінфекції води у місті будуть використовувати лише гіпохлорит натрію замість хлорки.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

Львів відмовляється від використання рідкого хлору для дезінфекції води.

ЛМКП «Львівводоканал» проводить планомірну реконструкцію насосних станцій, щоб перевести їх на альтернативний спосіб дезінфекції води за допомогою гіпохлориту натрію. За підрахунками підприємства, вже 68% мешканців міста отримують воду без хлору.

Цьогоріч у тестовому режимі розпочали дозування гіпохлориту натрію на насосних станціях Збоїща, Винники та Сокільники. Воду, дезінфіковану гіпохлоритом натрію, зараз отримує 68% львів'ян.

Завершити роботи із переобладнання під гіпохлорит натрію насосної станції Будзень-3, що дозволить подавати воду без хлору до Залізничного району Львова планують до червня.

Дезінфіковану гіпохлоритом натрію воду отримуватимуть мешканці більшої частини Шевченківського району, Личаківського району, Франківського району, частини Сихівського району та Залізничного району після завершення усіх робіт на насосній станції Будзень-3.

«Водночас, до вересня мають бути завершені роботи на насосних станціях Карачинів та Сихів, що дозволить покрити гіпохлоритом натрію ті райони міста, що залишитися, і на 100% перевести Львів на воду без хлору», – додали у ЛМКП «Львівводоканал».

Раніше Варіанти повідомляли, що міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що до кінця минулого року у Львові перестануть використовувати хлорку для дезінфекції питної води.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.