Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

авіація

mvs.gov.ua

П'ятниця, 2 квітня 2021, 11:16

На Львівщині залучили авіацію для перевезення хворих до лікарень

авіація

З квітня у області розпочала чергування санітарна бригада авіаційної системи МВС.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

З 1 квітня у Львівській області на постійне чергування заступила бригада авіаційної системи МВС – окрім льотного складу, на пункті постійно чергуватимуть медики.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, гелікоптерами та літаками системи авіаційної безпеки МВС будуть керувати пілоти, які вже пройшли чи наразі проходять відповідну підготовку.

Одне з основних завдань системи – медична допомога, щоб із точки А в точку Б можна було сміливо доправити чи хворого, чи команду лікарів, чи орган для трансплантації.

"На Львівщині у рамках єдиного аеромедичного простору став на чергування вертоліт ЕС-145 із медичним модулем, який екстрено допомагатиме населенню шести західних областей. До складу входить екіпаж та медична бригада. Далі – Київщина та вся Україна", – заявив Арсен Аваков.

Система авіації МВС буде займатися не лише питаннями медицини, але й залучатиметься і під час рятувальних операцій та гасіння пожеж. На чергування стане 57 гелікоптерів Airbus – Н145, великі Super Puma та маневрові Н125, а також вітчизняні Мі-8 та Мі-2. Крім того, будуть залучені літаки Антонов та Diamond.

Нагадаємо, запустити цей проект мали ще у лютому 2021 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.