Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Вікторія Ковальчук

chytomo.com

Понеділок, 5 квітня 2021, 10:16

У Львові від Covid-19 померла художниця Вікторія Ковальчук

Вікторія Ковальчук

Від коронавірусу померла львівська художниця, лауреатка державної премії ім. Лесі Українки Вікторія Ковальчук.

Про це повідомила режисерка в Народному домі міста Винники Мирослава Сидор на своїй сторінці у Фейсбуці.

У неділю, 4 квітня у Львові внаслідок ускладнень через коронавірус померла художниця, лауреатка державної премії ім. Лесі Українки Вікторія Ковальчук.

"У Львові від нещадного ковіду упокоїлась відома львівська художниця Вікторія Ковальчук – неймовірно талановита, світла, чуйна... не байдужа людина, красива і дуже добра жінка... Важко повірити і прийняти... Львів збіднів на ще один щедрий неповторний талант, – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, Вікторія Ковальчук – українська художниця-графік, членкиня Національної спілки художників України, лауреатка державної премії імені Лесі Українки та літературної премії імені Олени Пчілки. Народилася в Ковелі Волинської області, жила і працювала у Львові. Оформила близько 200 книжок різних жанрів, серед них понад 30 книг для дітей.

Розробила оригінальне оформлення українського "Букваря", який отримав диплом першого ступеня на всеукраїнському конкурсі "Мистецтво книги" у 2000 році і був названий найкращою книгою року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.